Interesse om een project met ons te starten?

Terug

Excellent wonen & leven

Kabaz: de kracht van veelzijdigheid

02 Juni 2020

Warm en chique droominterieur
De bewoners van de bestaande woning wensten een stijlvol interieur, maar zagen niets in een grondige renovatie. Met een paar relatief kleine bouwkundige ingrepen en nieuw (maatwerk)meubilair en accessoires is het gelukt om de woning een compleet nieuwe look-and-feel te geven. Donkere kleuren en natuurlijke materialen vormen samen met stoere en chique elementen een James Bond-achtig interieur.

4d09033d67c74c8f226afb353056add7.jpg

Het veelzijdig opererende – en op zeer hoog niveau acterende – architectenbureau trad tijdens de meer dan geslaagde transformatie van het interieur van deze jaren 60-woning op als interieurarchitect, stylist, bouwmanager en aannemer. Of zoals Bertram Beerbaum het omschrijft: “Van het creëren van een lichtstraat in de keuken tot het bewaken van het budget en het inschakelen van vakmensen. En van het ontwerpen van het meubelmaatwerk en het bepalen van de toe te passen materialen en kleuren tot het aansteken van de kaarsjes bij de oplevering. Tijdens het gehele traject waren wij het aanspreekpunt voor de opdrachtgevers. Wij ontwierpen het interieur én we konden een goede inschatting maken van de totale kosten en de duur van het traject. Hierdoor was er vanaf de start van de samenwerking voor de opdrachtgevers sprake van duidelijkheid en rust.

893b4500ca5ecb9b2c9a73e665316ad3.jpg

Warmte en sfeer 
Op de begane grond paste Kabaz zowel een zeer donkere en in een visgraatpatroon gelegde houten vloer alsook een stijlvolle vloer gemaakt met de travertinsoort Pietra dei Medici toe. Voor het bijzondere maatwerkmeubilair dat de verschillende ruimtes verrijkt, is notenhout gebruikt. Het prachtige meubilair in de stijlvolle living en de royale eetkamer is van het merk Grey7 en is exclusief voor het merk ontworpen door Bertram Beerbaum. De tussen de keuken en de eetkamer gecreëerde haardpartij zorgt voor warmte en sfeer en is omgeven door natuursteen en leer.

e09e2a414307570c7a6ea9a7346694fd.jpg

Grote lichtinval in de keuken
In de imponerende maatwerkkeuken spelen natuurlijke materialen als notenhout, leer en natuursteen een beklijvend spel met elkaar. De toegepaste deurgrepen komen uit de door Bertram Beerbaum ontworpen collectie van het merk Formani. De ruim vijf meter lange en dertig centimeter brede lichtstraat boven het werkblad is een voorbeeld van een van de gerealiseerde architectonische ingrepen tijdens de transformatie. “In de oude situatie was dit een donkere plek in de woning, maar nu baadt de keuken in het natuurlijke licht”, legt Bertram uit.

4ea924a4bce0a100f628590fa0ce697d.jpg

75b203bc1dc835c8ef1dcd646f129c6c.jpg

Luxe hotelsuite als slaapkamer
“Ook op de open trap pasten we leer toe: de dunne stalen treden zijn voorzien van een geprint python-motief”, aldus Bertram, terwijl hij ons meeneemt naar de eerste verdieping van de prachtig ingerichte woning, alwaar de slaapkamer van de opdrachtgevers de sfeer en uitstraling van een luxe hotelkamer kent. Het uitnodigende bed, het als achterwand dienende vloerkleed van Carpetlinq (ontworpen door Bertram Beerbaum), het op maat ontworpen badkamermeubel van natuursteen en de stoomdouche en sauna vormen samen een jaloersmakende eenheid. “Het niveau in deze woning ligt bijzonder hoog. Van het materiaalgebruik tot de afwerking. Dit verwacht je niet als je het huis voor de eerste keer betreedt”, sluit de creatieve vakman af.

 8f043c68138c419221116d1fa873bbb2.jpg