Interesse om een project met ons te starten?

Terug

The Art of Living

Boek, 20-jarig bestaan

08 April 2020

Appartement aan zee met ‘beachy chique’ interieur

Over de architect | Kabaz
Kabaz is een full-service architectenbureau, gevestigd in het Gooi. Het bureau is thuis in alle facetten van architectuur, interieur en bouwen en daardoor in staat om bijzondere totaalprojecten te realiseren. Kabaz omschrijft de kern van architectuur als de bewustwording van de alledaagse zoektocht naar ruimte. Comfort staat hierbij centraal en komt zowel tot uiting in het eindresultaat als tijdens het proces van bouwen, verbouwen en inrich­ten. Vandaar dat de pay-off van Kabaz luidt: concepts in comfort. Samen met André de Vos en Sef van der Plas vormt Bertram Beerbaum het gezicht van Kabaz. Bertram startte zijn carrière in een meubelzaak waar hij opviel vanwege zijn sterke ontwerpvisie en stijlgevoel. Gedreven door zijn passie voor design en interieur, groeide Bertram uit tot de bekende designer die hij vandaag de dag is. Samen met zijn team werkt Bertram graag aan unieke totaalconcepten die zich kenmerken door een natuur­lijk materiaalgebruik, grote gebaren en contrasten die zorgen voor een harmonieus geheel met een spannende touch. Naast zijn werk bij Kabaz is Bertram betrokken bij diverse woonprogramma’s en heeft hij verschillende eigen productlijnen uitgebracht.
dsf6812-hdr.jpg

Living | Living met rijke materialen en bijzondere roomdivider
De living werd door Bertram en het team van Kabaz getrans­formeerd naar een comfortabele ruimte, aangekleed met mooie objecten, zoals een heerlijke bank en bijzondere maatwerk kast. Rijke materialen, zoals hout en mooie stoffen, geven het geheel een luxe uitstraling. Bertram: “De living staat in open verbinding met de eetkamer en keuken. In het midden van de leefruimtes hebben we een object ontworpen met twee nissen. Eén daarvan hebben we aangekleed met decoratieve stukken. In de andere nis hebben we een haard geïntegreerd, om extra sfeer toe te voegen. Het object doet tevens dienst als roomdivider en vormt daarmee een mooie ‘onderbreking’ in de verder vrij open etage.”

De eenheid in de leefruimtes wordt versterkt door de keuze voor een mooie visgraatvloer. De grote eettafel staat letterlijk tussen de keuken en de living in, waardoor de opdrachtgevers ook tijdens het eten in contact blijven met de andere functies van de woning.

dsf6905-hdr.jpg

Keuken | Keuken als meubelstuk
Om dit royale appartement, gelegen aan zee, aan te laten sluiten bij de wensen van de opdrachtgevers, werd de woning voorzien van een nieuwe indeling. “De opdrachtgevers hadden het appartement gekocht als weekendverblijf,” aldus Bertram. “Rust en comfort waren daarom belangrijke kernwoorden. De bestaande plattegrond met veel aparte kamers hebben we vertaald naar een open, ruimtelijke lay-out met lange zichtlijnen en mooie verbindingen. Hierdoor ontstond een perfecte basis voor het gewenste interieur.”

“Rust en comfort waren belangrijke kernwoorden”
dsf6852-hdr-pano.jpg
Het prachtige interieur heeft een ‘beachy chique’ uitstraling; een combinatie van een nonchalante strandsfeer en een chic hotelgevoel. “Omdat het om een vakantieverblijf gaat, hebben we kunnen uitpakken met ‘over the top’ materialen, zoals notenhout, leer en natuursteen,” aldus Bertram. “De diverse interieurelementen zijn voornamelijk gericht op design en ontspanning. Dat zie je bijvoorbeeld terug in de keuken, welke meer is vormgegeven als een meubelstuk in plaats van een ‘functioneel’ object. Dit wordt versterkt door het materiaalgebruik, zoals het hout, de donkere spiegelwand en suède bekleding. De leren bekleding komt ook terug in het koffiezetapparaat. Dit soort kleine ‘grapjes’ lijken slechts details, maar zorgen wel voor een sterke totaalbeleving.”
mgl5705.jpg

Trap en wijnkast | Wijnkast met bijzonder uiterlijk
Midden in de leefruimtes bevindt zich een trap naar het souterrain. In de bestaande situatie was de trap omringd met muren. In het ontwerp van Bertram werden de muren vervangen door een ‘hek’ van metalen panelen aan weerszijden van de trap. Het functionele element werd hierdoor omgetoverd in een waar kunstwerk. De eettafel is in het verlengde van de trap gepositioneerd, waardoor één lange zichtlijn in ontstaan. De houten uitvoering van de trap harmoniseert prachtig met de indirecte verlichting en vormt daarmee een passende entree naar het souterrain van het appartement. De trap komt uit bij een geklimatiseerde wijn­kast met een zeer opvallend uiterlijk. Bertram combineerde hier diverse bijzondere materialen, zoals gedroogde kurk – als verwijzing naar de wijn – met boomschors en staal. Door de integratie van strijklicht komt de structuur van de achterwand extra goed uit. “Juist die detaillering maakt het verschil. Dit komt ook terug in de andere ruimtes. Doordat we alles van A tot Z hebben mogen bedenken en realiseren, van de basisstructuur tot aan de kaarsen, sluit ieder element perfect op elkaar aan.”

Master bedroom & hoofdbadkamer met wellness | Ultieme ontspanning
De master bedroom en -bathroom zijn de ultieme definitie van ontspanning. Het riante bed heeft een prachtig hoofdbord, gemaakt van een zachte velvet, dat prachtig harmoniseert met de andere natuurlijke kleuren en materialen. Het lijnenspel van het hoofdbord komt terug in de tegenover­liggende wand waarin een luxe ligbad is geïntegreerd. Een getinte glaswand vormt de verbinding met de achterliggende badkamer. Deze ruimte is als het ware ondergebracht in een ‘doos’, waardoor de badkamer onderdeel werd van de master bedroom. Direct achter de glaswand bevindt zich een grote inloopdouche met wanden van gefreesd natuursteen en bronzen details. Vanuit hier is er directe verbinding met de saunaruimte.

Daarnaast creëerde Bertram een inloopkast en luxe was­meubel. Hierin is onder andere de functie van een make-up meubel geïntegreerd dat desgewenst verborgen kan worden.

“De master bedroom en -bathroom zijn de ultieme definitie van ontspanning”

dsf6611-hdr-edit.jpg