Interesse om een project met ons te starten?

Terug

HOOG DESIGN 02

Boek

02 September 2019

Ruimte als kunst

Het was niet de zo bij het veelzijdige bureau horende signatuur die de opdrachtgever naar Kabaz dreef. Ze vertrouwde vooral op de aanwezige creativiteit, het brede dienstenpakket en het inleveringsvermogen van designer Bertram Beerbaum en zijn collega’s. Kabaz zag een mooie uitdaging en creëerde vanuit haar wensen en persoonlijke smaak een karaktervol interieur. Een totaalbeleving waarbij het interieur een krachtig decor vormt voor een bijzondere kunst. Een eindresultaat dat het bureau bereikte door een nauwe samenwerking met de opdrachtgever, die een duidelijk beeld had van haar droominterieur.

herenhuis-rotterdam-door-kabaz-mgl3233-hdr.jpg

Tijdens de eerste kennismaking met het historische herenhuis zag Bertram de achterzijde van het souterrain als de ideale plek om de voor de opdrachtgever zo belangrijke keuken te situeren. Nadeel was echter dat de ruimte maar een hoogte had van zo’n twee meter. Door het souterrain een meter te verdiepen en een deel van de bel-etage aan de achterzijde te verwijderen, kookt , leeft en geniet de opdrachtgever thans in een adembenemende keuken van ruim zes meter hoog. De enorme glazen puien en de moderne trap van blauwstaal verbijzonderen de toch al zo speciale leefruimte. Een ogenschijnlijk simpel detail als het akoestische plafond draagt in hoge mate bij aan de gecreëerde perfectie. Leuk detail zijn de vijf meter hoge keukenkastjes die in een Hongaarse-punt-patroon zijn bekleed met hout. Datzelfde patroon en materiaal paste Kabaz toe op de vloer in de living. De luxe keuken is het resultaat van creativiteit gecombineerd met de verzorging van totaalprojecten door Kabaz.

herenhuis-rotterdam-door-kabaz-mgl3303-hdr-edit.jpg

Van het aanvragen van vergunningen tot het bedenken van bouwkundige oplossingen en van het ontwerpen van prachtig maatwerk tot het toepassen van de juiste accessoires. De lichte wanden en de natuurlijke materialen als hout, natuursteen en leer geven het interieur een sereen karakter, waardoor de kunst op passende wijze tot haar recht komt. De indeling van het maatwerk op verlichting en de exclusieve materialen borgen samen het grotere geheel. Aan het eind van de hal op de bel etage – waar ook de deur naar de keuken zat – biedt een moderne glaspartij een verrassend doorzicht naar de tuin, over de keuken heen.

herenhuis-rotterdam-door-kabaz-mgl3488-hdr.jpg

Per ruimte is gezocht naar de perfecte balans tussen comfort en artistieke invulling. De bouwkundige afwerking en de interieurdetails zijn van een hoogwaardig niveau en vormen de basis van dit droominterieur.