Interesse om een project met ons te starten?

Terug

Gooische Tam Tam

Magazine

09 Juli 2020

Je huis verbouwen? Dat is best gedoe, zeker als het om een ingrijpende verbouwing gaat. Je krijgt te maken met verschillende vakmensen, diverse offertes en onvermijdelijk die duistere post ‘meerwerk’. Van vergunningen tot technische tekeningen, van gestucte wandjes tot een volledig lichtplan: als je dat alles nou eens van a tot z kon uitbesteden? En nog fijner: dat je van te voren weet wat het gaat kosten, zónder meerwerk of onvoorziene posten? Dat kan. Bertram Beerbaum van Kabaz legt uit hoe.

2f9dca882ef609791bc83c1059a00541.jpg

Behalve dat het Gooische architectenbureau Kabaz uit Laren huizen ontwerpt en bouwt, kun je bij dit bureau terecht voor een volledige metamorfose of ingrijpende verbouwing van je huis, boot, kantoor of winkel. Het gaat dan niet alleen om het ontwerp, maar Kabaz regelt de totale transformatie van begin tot het eind, onder de noemer ‘ontzorgen’. “Het begint bij het ontwerp en het eindigt bij het gelabelde beddengoed in de kast”, zegt Bertram. “Dat laatste is geen metafoor, want dat doen we werkelijk zo. Eigenlijk legt een opdrachtgever alles in onze handen. We bespreken van te voren vrij gedetailleerd wat er moet gebeuren en dan gaan we op het bureau aan de slag. De opdrachtgever wordt op de hoogte gehouden tijdens dat hele proces, maar heeft er in principe geen omkijken naar.”

b67efffaec871fa72e29223850f92482.jpg

7db78c776ee4ea17104c326a60233f00.jpg
Ervaring
Hoe werkt het dan met zo’n verbouwing? “Stel, iemand wil een nieuwe keuken. Er moet een nieuwe vloer in, er moet vloerverwarming in. Er komt een volledig nieuw keukenblok en wellicht nog een tussenwand ergens. De muren moeten gestuct, er moet een lichtplan komen en nieuwe lampen. Een mooie grote keukentafel met bijzondere stoelen. Keukenapparatuur in de nieuw aangebouwde bijkeuken. Een kunstwerk aan de muur. Gordijnen. Alles moet op elkaar afgestemd zijn, denk aan de kleuren en de materialen. En ook belangrijk: de akoestiek moet goed zijn. Je kunt nog zo’n prachtige keuken hebben, als er iets schort aan de akoestiek, ben je er doodongelukkig mee, geloof mij.” Zodra vaststaat wat er moet gebeuren, hangt Kabaz er een prijskaartje aan. Zonder mitsen en maren. Juist omdat het bedrijf zoveel kennis, kwaliteit en vooral jaren ervaring in huis heeft, kan Kabaz dit waarmaken. “We hebben drie projectmanagers die niets anders doen dan continu prijzen en offertes controleren. Zodoende kunnen we uitstekend op voorhand aangeven wat iets gaat kosten.”

 5544bd3788d0bcd53e2f393a44cb6183.jpg

Ontzorgen
Kabaz spreekt een metamorfose van een woning of een ingrijpende verbouwing eerst helemaal door. Vervolgens rolt er een prijs uit. En dan voert Kabaz het totaalplan ook nog eens uit. Van de allereerste technische tekening en het aanvragen van eventuele vergunningen tot en met de glazen in de keukenkast. Dat is ontzorgen op hoog niveau. “Wij kunnen dit aanbieden, omdat we samenwerken met andere vakmensen. Als je als particulier een aannemer nodig hebt, moet je nog maar afwachten of deze tijd heeft en de goede kwaliteit biedt. Wij kennen de mensen met wie we werken en deze mensen máken tijd voor ons, omdat we continu met ze samenwerken. Zo simpel is dat”, zegt Bertram.

8b020ed83dfdff8ee18b3fc58b3e985e.jpg

025176609d2fabb322d196e268f04a8e.jpg

Kunstwerk
Kabaz heeft als pay-off ‘concepts in comfort’. Bertram: “Comfort staat dus óók voor het comfort dat onze klanten ervaren tijdens zo’n verbouwing. Want in veel gevallen is dat maar een stressvolle bedoening. Je komt als particulier van alles tegen en je moet nog maar zien of alles goed verloopt. Bovendien: met een aannemer ben je er nog niet. Want je moet dan vaak zelf op jacht naar nieuwe gordijnen of keukenapparatuur. Of dat kunstwerk aan de muur. Wij nemen het onze klanten allemaal uit handen. Ik ga dus ook op zoek naar dat mooie kunstwerk, we kiezen het hang- en sluitwerk, het meubilair, de nieuwe vloer, noem maar op. Juist omdat we het allemaal doen – de architectuur, het interieur, de styling, het design – vormt het een geheel en is alles op elkaar afgestemd. Ook dat is comfort.”

cc16f83aaf20e1748590f1bdae5e4207.jpg

442ab51cfc0b9138e27f12c07105cac2.jpg

Tot in de finesses
Kabaz bood deze dienstverlening – concept én uitvoering – al aan de eigen klanten, maar levert haar nu ook aan nieuwe opdrachtgevers. “Eigenlijk is het heel logisch om die twee zaken – dus het bedenken, maar ook het uitvoeren van het concept – in één hand te houden”, vindt Bertram. “We weten wat we bieden, we zien vóór ons wat we bedenken. We weten wat het kost, we weten waar we de materialen vandaan moeten halen, we weten hoe het gemaakt moet worden, we weten wie we daarvoor nodig hebben. Daar zitten we dan ook nog eens met onze neus bovenop. En het kan nog snel ook. Comfort tot in de finesses dus.”