Interesse om een project met ons te starten?

Terug

Excellent Wonen & Leven

Kabaz creëert sfeer en eenheid in monumentaal pand

25 September 2020

zitkamer

 

Bertram: “In de oude situatie was in het souterrain een bioscoop gerealiseerd, die tevens dienst deed als speelkamer voor de kinderen. In de praktijk bleek die combinatie niet te werken en speelden de kinderen vooral op de bel-etage van de woning. Vandaar dat we besloten om de ruimte in zijn geheel als bioscoop in te richten. We kozen voor een donker kleurenpalet – zowel in het meubilair en de accessoires als op de wanden en het plafond – , waardoor de ruimte een warme en rijke uitstraling krijgt. Ook zorgden we hier voor een passende akoestiek. De riante bank nodigt uit tot lange en relaxte filmavonden met het gezin.”

bioscoop

“Op de langgerekte bel-etage was geen sprake van eenheid tussen de keuken en de living. Door de lange wand – op de foto’s links – te voorzien van suède bekleding, is het gelukt om verbinding te creëren. Het natuursteen bij de open haard pasten we ook toe bij de console in het hart van de ruimte en bij de radiatorombouw bij de eettafel. Deze tafel – uit mijn collectie en omgeven door stoelen van Marcel Wolterinck – is een stuk groter dan het vorige exemplaar en draagt zo ook bij aan de verbinding tussen de keuken en de living. Eyecatcher op deze etage is het maatwerkmeubel, waarin de openhaard en de televisie zijn verwerkt en die doorloopt naar de eetkamer. De verlichting boven de eettafel en in de living zorgt voor spanning en een vorm van speelsheid in het totaalplaatje.”

keuken living I

keuken living II

“De stijlvolle hal straalt eveneens warmte uit. Dat bereikten we onder meer door de bijzondere trap te voorzien van een luxe traploper. De op maat gemaakte ombouw van de radiator biedt plaats aan kunst en accessoires, waardoor meer sfeer in de ruimte ontstaat.”

hal