Interesse om een project met ons te starten?

Terug

Timeless Living

29 Maart 2023

f98914d67678a0b7a9b74eba235305a7.jpg
A villa in the forest

Op zijn negentiende had Bertram Beerbaum een bijbaantje als meubelbezorger. Toen klanten hem advies vroegen, maakte hij enkele schetsen. Dankzij het vertrouwen van zijn baas en het groeiende succes van zijn ontwerpen, werd Bertram alsmaar enthousiaster over het beroep van interieurdesigner. Zeven jaar later werd hij gecontacteerd door Eyeworks productiehuis, waardoor Bertram dankzij honderden tv-programmàs ("Huizenjacht", "Stay or Go", "Je Eigen Droomhuis", ...) een gerenom­ meerde mediafiguur werd. Op zijn 28ste nam hij samen met André de Vos het meubelbedrijf van de vader van een vriend over - vandaag runnen Bertram Beerbaum, André de Vos en Sef van der Plas samen het architectenbureau Kabaz. Daarnaast ontwierp Bertram verschillende producten en meubelcollecties voor o.a. Bryck, Grey?, Upstairs en Formani.

70c0c1a6bba4a273d66490d5cd5651d3.jpg

In deze reportage toont Bertram een recente verbouwing: die van zijn eigen woning, een ware metamorfose van een bungalow uit 1956 in het bos, gelegen aan de rand van Laren waar ook het atelier van Kabaz gelegen is.

Het volume werd drie keer zo groot, en de woning is zo gebouwd dat je ongelofelijk veel privacy hebt. Het vroeg behoorlijk wat creativiteit om binnen de lijnen van het bestemmingsplan het gewenste aantal vierkante meters te creëren, maar Bertram kon rekenen op de ervaren en creatieve architecten binnen zijn bedrijf. De woning staat ver naar achteren op het perceel. Met behulp van enorme glaswanden wordt ook de tuinzijde buiten bij het ontwerp betrokken. De natuur komt echt tot aan de ramen. De bestaande vijver voor de woning kon behouden blijven.

Alle muren en wanden werden in dezelfde kleur gestuct, maar met verschillende texturen. Dat zorgt voor een heel harmonieus geheel, ook al dankzij het consequente gebruik van één natuursteen voor de keuken- en badkamerbladen (Fior di Bosco marmer, voor het 520 cm lange keukeneiland zelfs 30 cm dik) en mat gelakte Stabu Sucupira voor al het meubelmaatwerk. De gebakken tegeltjes voor de door Bertram ontworpen haardbekleding zijn Fornaci Brioni, een Italiaans artisanaal atelier. Vloeren en wanden door Matteo Brioni. Grey7 daybed met stof van Mark Alexander. Ontwerp door Bertram Beerbaum. Een Linteloo Isola eettafel van 250xl 60 cm werd door Bertram tot koffietafel getransformeerd. De verlichting boven het keukeneiland (bronzen strips) is van Jacco Maris Design. De "fat lavà' keramiek hanglampen boven de eettafel werden door Bertram zorgvuldig bij elkaar gezocht.

Twee Tessa fauteuils (Antonio Citterio voor Flexform) en een staande lamp van het Amsterdamse atelier X and L (Xander Vervoort + Leon van Boxtel) voor de immense glazen wand die uitzicht biedt op het bos. Het zeer lage bad werd door het Belgische Studio LoHo gemaakt in de ateliers van Atelier Vierkant. De bronzen Gessi kraan werd dan ook verlaagd. Het bed is een eigen ontwerp voor Grey7, met een headboard en nachtkastjes op maat, met leder bekleed. De onderstellen van de twee lampen op de nachtkastjes zijn eveneens in "fat lavà' keramiek. Rechts in de slaapkamer een grote kandelaar. De wandkasten in de badkamer werden met halfronde houten latten en nubuck van Alphenberg afgewerkt (rond een bekleding in Stabu Sucupira).

f98b5a07f43edf0d7a88e6357f4595c1.jpg