Interesse om een project met ons te starten?

Terug

The Art of Living

Salontafelboek

04 April 2019

Een thuis aan het water

Bertram Beerbaum, André de Vos & Sef van der Plas. 

De bewustwording van de alledaagse zoektocht naar ruimte. Zo omschrijft Kabaz de kern van architectuur. In de afgelopen twintig jaar is Kabaz, gevestigd in het Gooi, uitgegroeid tot een full-service architectenbureau dat thuis is in alle facetten van architectuur, interieur en bouwen. Het enthousiaste team van 25 specialisten, variërend van architecten, interieurarchitecten en -stylisten tot en met bouwmanagers, heeft alle expertises in huis om totaalprojecten te realiseren. “Vaak worden wij al tijdens de aankoop van een kavel of woning betrokken”, vertelt André de Vos, samen met Bertram Beerbaum en Sef van der Plas eigenaar van Kabaz. “Dat stelt ons in staat om vroegtijdig mee te denken en te bepalen of de wensen van de opdrachtgevers gerealiseerd kunnen worden op de desbetreffende locatie. Daarnaast nemen wij, indien gewenst, het gehele bouwproces uit handen om klanten zoveel mogelijk te ontzorgen en de kwaliteit te bewaken.”

In het eigen inspiratieatelier, tevens gevestigd in het Gooi, laat Kabaz zien welke mogelijkheden er zijn op het gebied van architectuur, interieur en wonen. “We hebben niet zozeer een stijl, maar kijken wat bij opdrachtgevers past”, aldus André. “We ontwerpen een thuis, geen showroom. Onze woningen zijn dan ook ruimtelijk, zonder de menselijke maat uit het oog te verliezen. De uitwerking verschilt. We ontwerpen villa’s met een rieten dak en gestucte muren, maar ook woningen met bijvoorbeeld een plat dak en een combinatie van verschillende structuren, vormen en materialen. ”

Onder leiding van Bertram, André en Sef realiseerde Kabaz al talloze prachtige projecten in het Gooi, maar ook daarbuiten. Zo ontwierp het bureau recentelijk een moderne woning in Vinkeveen met een warme woonsfeer.
villa-aan-vinkeveense-plassen-door-kabaz-mgl9813-pano.jpg

Wonen aan de Vinkeveense plassen, met uitzicht op de natuur en de mogelijkheid om vanuit de achtertuin direct met een boot het water op te kunnen, klinkt als een droom. Maar de woning die Kabaz realiseerde op de desbetreffende locatie is veel meer dan dat. De combinatie van een strakke basis, natuurlijke materialen, een sublieme indeling met veel licht en een weelderige tuin, maakt de villa een ware lust voor het oog. Een soort statement van moderne architectuur met een warme woonsfeer, die verwonderd en tegelijkertijd ook aanvoelt als een thuis.

De uitgangspunten voor de te realiseren villa waren duidelijk: een woning met een plat dak dat baadt in daglicht, omgeven door een tuin die rust en privacy uitstraalt, afgewerkt met natuurlijke tinten en materialen, in het bijzonder gekapt natuursteen, stalen kozijnen en veel glas. “Toen de opdrachtgever, die zelf ook bouwervaring heeft, de kavel kocht stond er nog een andere woning’’, vertelt André. “In het eerste plan wilden we de bestaande woning omtoveren tot de door hem beschreven droomwoning. Maar bij het ‘afpellen’ stuitten we op zoveel beperkingen, dat we besloten om alleen de fundering te laten staan en van daaruit een nieuwe woning te creëren.”

villa-aan-vinkeveense-plassen-door-kabaz-mgl5394-hdr.jpg

Strakke zichtlijnen en een prachtige lichtinval
Vanuit de bestaande volumes werd een volledig nieuwe woning gerealiseerd, gekenmerkt door strakke zichtlijnen en veel lichtinval. André: “De villa is opgebouwd uit twee grote volumes. Aan de waterkant bevindt zich een grote leefkeuken met eetkamer. Het tweede volume, dat grenst aan de straatkant, is functioneel ingericht met een werkkamer en een garage. Daartussen is een atrium gecreëerd waar onder meer de woonkamer en de trap naar de verdieping zijn gemaakt. Door het vele glaswerk zorgt het atrium voor heel veel licht en een open karakter van de woning.”

Daarnaast heeft de woning een sfeervolle patio en veel raampartijen die zorgen voor extra lichtinval. “Met name aan de achterzijde hebben we grote ramen gemaakt. Hierdoor is er vanuit de keuken een schitterend uitzicht over de achterliggende plassen ontstaan. Door de ramen iets hoger te plaatsen dan gebruikelijk, is er echter geen directe inkijk vanuit de buitenomgeving waardoor passerende boten niet zomaar naar binnen kunnen kijken.”

2019-the-art-of-living-salonboek-kabaz-9.jpg

De eerste verdieping biedt onder andere weg ruimte aan een luxueus vormgegeven master bedroom met inloopkast en ensuite badkamer. Een brug zorgt voor de verbinding tussen de volumes. “Ook hier hebben we een heel prettige woonsfeer neer kunnen zetten met een prachtige lichtinval, door te werken met veel glas en grote raampartijen en strakke zichtlijnen te hanteren.”

villa-aan-vinkeveense-plassen-door-kabaz-mgl5580-hdr.jpg

Natuurlijke tinten en materialen
De buitenmuren van de imposante villa zijn een smaakvolle combinatie van gekapt natuursteen en gestucte wanden in een lichte tint. Stalen kozijnen zorgen voor mooie details. André: “Het steen en het stucwerk samen creëren een hele weg bijzondere ontmoeting. De stalen pui vormt als het ware de verbinding tussen de twee elementen.”

Ook de tuin is weelderig vormgegeven. Aan de achterzijde is een boothuis gecreëerd, waardoor de opdrachtgevers direct het water op kunnen. Een sfeervol terras biedt hen uitzicht over het water. De tuin is verfraaid met stalen elementen, zoals een stalen hekwerk, die prachtig harmoniseren met de groene beplanting en de gekozen stenen van het pad en het terras.

Het interieur van de woning is geïnspireerd op de stijl zoals neergezet in het inspiratieatelier van Kabaz. Denk: warme kleuren, houten maatwerkkasten, een houten visgraat vloer, een stoere keuken, rijke en natuurlijke materialen en stalen deuren. Opvallende accenten in het interieur zijn de traptreden in het atrium en de met leer beklede deuren. De architectuur en het interieur zorgen samen voor een aangename uitstraling en woonsfeer. De woning is ruim, maar ook knus, doordat alle ruimtes slim zijn ingedeeld en sfeervol zijn aangekleed. Hierdoor weten in- en exterieur elkaar op een bijzondere manier te versterken.