Interesse om een project met ons te starten?

Terug

Gooische Tam Tam

Magazine

04 December 2018

GOOISCH INTERIEUR

Binnenkijken in Blaricum

AL METEEN BIJ DE BOUW VAN HET NIEUWE APPARTEMENTENCOMPLEX WERD DE BINNENHUISARCHITECT BETROKKEN. HIERDOOR KON DE OORSPRONKELIJK GETEKENDE INDELING WORDEN AANGEPAST. MET EEN PRACHTIG RUIMTELIJK EN SYMMETRISCH RESULTAAT.

De entree van het appartement geeft meteen de sfeer van de woning prijs: rust en ruimte. Anders dan op de originele tekening is de hal vergroot. Dit geeft een gevoel van luxe en de  ruimte biedt zo, via de stalen pui, een symmetrisch doorzicht naar de eettafel. Omgekeerd  ervaart men vanuit het eetgedeelte de fraaie hal als een verlengstuk van het woongedeelte.

pied-a-terre-blaricum-door-kabaz-4308.jpg

Aansluitend aan de masterbedroom ligt de masterbathroom. Ook hier speelt maatwerk een belangrijke rol. De materialen en kleuren die ook in de living en keuken zijn gebruikt, komen hier terug. De serene, lichte sfeer en de styling maken het geheel helemaal af.

pied-a-terre-blaricum-door-kabaz-4338.jpg

De robuuste eettafel werd ook op maat gemaakt en gekleurd. De fijnheid van de verlichting er boven en de stoere tafel geven een bepaalde spanning aan het geheel, maar toch voldoende balans. Hierdoor is de totaalbeleving niet eenvoudig te verwoorden.

 pied-a-terre-blaricum-door-kabaz-4398.jpg

De keuken van deze pied-à-terre kenmerkt zich door de strakke vormen en het subtiele kleurgebruik, in combinatie met natuurlijke materialen. Omdat de sfeer en de materialen in het hele appartement soortgelijk zijn, loopt de living naadloos over in de keuken. Met name de houten vloer en de in-between gordijnen - die het licht zo mooi filteren- zijn elementen die je niet snel verwacht in een keuken. De achterwand in gekapt natuursteen geeft een stoer tintje aan de serene sfeer.

pied-a-terre-blaricum-door-kabaz-4383.jpg

De living wordt van de keuken gescheiden door een wand waarin een haard is aangebracht. Het carpet met afgeronde hoeken en de ronde tafel geven in combinatie met de zachte stoffering een vriendelijke touch aan de strakke belijning van de meubelen.