Interesse om een project met ons te starten?

Terug

Excellent Wonen & Leven

Welkom in de wereld van Kabaz

02 Maart 2021

226b24aa19c5d1ad48d6c2b7ee2bdec0.jpg

Karin en Romee zijn samen verantwoordelijk voor de styling van zeer uiteenlopende projecten van Kabaz en voor het realiseren van diverse metamorfoseprojecten. In hun eigen atelier in Laren laten ze graag zien waartoe ze in staat zijn. Karin: “Zo’n twee keer per jaar transformeren we deze heerlijke plek qua stijl en sfeer. Net wanneer de meeste collega’s en opdrachtgevers denken dat het perfect is, kijken wij elkaar alweer aan en jeuken onze handen om te vernieuwen.” Romee: “De basis van een huis qua routing en bouwkwaliteit is superbelangrijk, maar 80% van het plezier zit in de laatste 20% van de effort die je in de styling steekt, ook als de basis al goed is en je niet wilt verbouwen. We zien zo vaak interieurs waar niets mis mee is, maar waar je nog zó veel kunt toevoegen door het gebruik van de juiste kleuren en materialen, door stoffering en styling of door accenten en verrassingen.”

“Het hele team werkt natuurlijk nauw samen, maar Romee en ik zijn wel heel vaak samen te vinden”, vertelt Karin. “Onze job varieert van samen brainstormen voor een Conceptual Design tot de oplevering waarbij we de meubels plaatsen en de afstyling doen tot en met de planten, de kunst en een heerlijke geur in huis. Het moment waarop we onze opdrachtgevers met een glas champagne opnieuw welkom heten in hun eigen huis heeft altijd iets magisch en vaak zijn alleen al de reacties een enorme inspiratie voor ons.” Romee: “En we kunnen natuurlijk niet wachten om weer te mogen reizen, of het nou is voor een buitenlands project of een bezoek aan beurzen in Parijs of Milaan.”

keukentafel

In het net vernieuwde atelier zijn diverse mooie verrassingen te vinden. Het meubelmaatwerk beschouwen de designers van Kabaz als een verbindend element tussen de bouwkundige basis van een ruimte en het interieur. De prachtige haardwand met ‘open book travertin’, de koffienis waar kastdeuren beplakt zijn met zijden behang en een brons gespoten kraan waaruit koffie en cappucino komt, zijn hiervan mooie voorbeelden. “We werken met prachtige collecties van internationale merken, maar zo’n kast waarvan een deel op de grond staat en een deel aan het plafond hangt, is iets wat we toch echt zelf bedenken en op maat laten maken in een bijzondere combinatie van gecoat metaal en prachtig hout. Een echte eyecatcher, maar pas als deze bank van Flexform ervoor staat en de juiste kunst erin, is het af. Uiteindelijk gaat alles iets met elkaar aan: zicht met licht, verhoudingen met kleuren en stoffen met styling en kunst. Daarmee maken we het verschil tussen ‘een mooi huis met mooie spullen’ en een soort ‘totaalbeleving’, waar je bij binnenkomst al voelt dat het klopt."

kast detail

BINNENSTAPPEN IN HET FLINK GERESTYLDE ATELIER IN LAREN, IS BINNENSTAPPEN IN DE WERELD VAN KABAZ. IN DE LUXE INSPIRATIERUIMTE VAN HET VEELZIJDIGE EN INTERNATIONAAL OPERERENDE ONTWERPBUREAU KOMEN ARCHITECTUUR, INTERIEURDESIGN, VERLICHTING EN STYLING OP EEN AANSPREKENDE EN STIJLVOLLE WIJZE SAMEN. OVER ELK ASPECT IS NAGEDACHT EN MATERIALEN EN KLEUREN ZIJN OP ELKAAR AFGESTEMD, WAARDOOR HET TOTAALPLAATJE KLOPT TOT IN HET KLEINSTE DETAIL. HET INSPIREERT EN VERRAST.

bank bij haard

“Steeds vaker worden we benaderd om bestaande interieurs in een nieuw jasje te steken, zonder dat grote bouwkundige ingrepen nodig zijn. Een restyling, zonder sloophamers, maar dan wel als totaalplan. En als je wilt, nemen we alles in één keer aan. Van het schilderwerk tot het schuren en kleuren van de houten vloer. Van het ophangen van de gordijnen en het plaatsen van nieuwe meubelen tot het bekleden van de haard met natuursteen. Alles in één hand en volgens een strakke planning, inclusief de kaarsen, de kunst en de plaid op de bank. Ons Atelier is een perfect voorbeeld van hoe we dat aanpakken”, legt Karin uit.

plaid

Romee vervolgt: “We beginnen altijd met heel goed luisteren, we zijn vooral benieuwd naar wensen; die oplossingen bedenken wij wel. Wij geven onze visie op jouw woonomgeving: passend en verrassend tegelijk. Tijdens onze presentatie liggen de tafels hier vol met tekeningen en materialen en nemen we je mee in onze beleving. Doordat je de materialen kunt zien, voelen en ruiken, komt het ontwerp tot leven.”

toilet