Terug

Betaplus

Timeless Living

31 Mei 2021

Dit statige Rotterdamse pand ademt met haar art-deco details in exterieur en interieur een grandeur die qua visie nauw aansluit op de overtuiging van Bertram Beerbaum dat alle losse elementen evenredig bijdragen aan een groter geheel. Na al die tijd was dit nog duidelijk voelbaar, maar de functies en de routing waren niet meer van deze tijd.

Het huis moest volgens de opdrachtgever vooral plaats bieden aan kunst, maar Bertram vond dat deze kunstwerken ook iets moesten toevoegen aan het huis. De lichte wanden en de natuurlijke materialen als hout, natuursteen en leer geven het interieur een sereen karakter, waardoor de kunst op passende wijze tot haar recht komt.

De entree, hal en het trappenhuis werden als ruggengraat van de originele architectuur geheel in ere hersteld, compleet met glas in lood, marmeren vloer en lopers. Signature piece werd de zes meter hoge keuken, waarvoor het souterrain ruim een meter verdiept werd. De enorme glazen pui en de moderne trap van blauwstaal maken de leefruimte nog specialer. Het akoestische plafond draagt in hoge mate bij tot de gecreëerde perfectie. Het niveau van de keuken ligt lager dan de tuin, waardoor men de stadstuin vanuit zowel de keuken als de bel-etage (over de vide) telkens vanuit een ander interessant perspectief beleeft.

Het gehele huis is technisch en constructief nieuw opgebouwd terwijl de gevels -op de ingreep aan de achterzijde na- in ere werden hersteld. High-end security en domotica werden subtiel weggewerkt. Alle meubelen in het huis werden speciaal voor deze woning ontworpen, evenals het maatwerk: van de keuken tot de dressingroom en van de tv-kast tot de 3 meter brede haard in de living.

Per ruimte is gezocht naar de perfecte balans tussen comfort en artistieke invulling. De bouwkundige afwerking en de interieurdetails zijn van een hoogwaardig niveau en vormen de basis van dit droominterieur.

 

c66e46a0a4d7913bb82cfca638e4092e.jpg167b82403e4ce6b2e7b4d132c955cd92.jpg

 

f20810135fe70e3b86d6988dd475f439.jpg

e04b5f9c71b1956d70b2e2c18374a863.jpg