Interesse om een project met ons te starten?

Terug

Elle Decoration

Binnenkijken: een gezinsvilla met rieten dak in Blaricum

22 December 2021

eerste
Deze familie wilde ruimer wonen. Dankzij Kabaz was verhuizen – om die wens uit te laten komen – niet meer nodig.

In de zoektocht naar een nieuwe woning in het Gooi, werd de woonwens van de familie maar niet beantwoord. De eisen: een gezinsvilla met een grote sfeervolle leefkeuken waar met familie en vrienden gedineerd kan worden, een lichte woonkamer en meerdere plekken in de woning waar hun kunst goed tot zijn recht komt. Wat bleek? Ze wonen al die tijd al in hun droomvilla. Er moest alleen verbouwd worden, met behulp van (interieur)architectenbureau Kabaz.

Het eerste wat Kabaz deed: de plattegrond aanpassen naar de eisen van de bewoners en de villa vergroten. Hierdoor ontstaat een logische routing en zijn de vertrekken op harmonieuze wijze met elkaar verbonden. Door het toepassen van natuurlijke materialen zoals hout, beton, staal, linnen en natuursteen in combinatie met het gebruikte kleurenpalet en accessoires ontstaat er een stijlvol interieur met een rauw randje en beachy gevoel.

 tweede

Het eerste wat opvalt bij het betreden van dit familiehuis is de entree die naadloos is verbonden met het bijgebouw. In het hart van het huis heeft Kabaz de ruime maatwerk leefkeuken ontworpen. De keuken is een open ruimte die in directe verbinding staat met het eet- en leefgedeelte, de hal en de buitenruimte. Bijzonder: het natuursteen van het keukenblad vond de opdrachtgever samen met Bertram Beerbaum – mede eigenaar van Kabaz - in een Italiaanse groeve.

 Op de eerste verdieping bevinden de sfeervolle kantoorruimte en de slaapkamers van de kinderen. Het is niet de enige plek in het huis waar de kinderen vrij spel hebben. In het souterrain ontwierp Kabaz een extra speelkamer voor de jongsten van het huis.

In dit huis draait alles om de juiste tint; van de muren en deuren tot de kozijnen en plinten. Door natuurlijke kleuren en elementen structureel door te voeren, ontstaat er een warme en serene sfeer. Het lounge-gedeelte van het huis geeft daarentegen een intiem en luxe gevoel, door de combinatie van het behang met slangenpatroon, het zachte kortharige tapijt en de okergele suède sofa’s.

5da414078995fbd03035578014a84462.jpgfc84d2e6b1ba4dd81eb4f7791bbbcacf.jpg

Bij Kabaz vormen architectuur, interieur, styling en design samen één geheel. Het (interieur)architectenbureau, onder leiding van Bertram Beerbaum, André de Vos en Sef van der Plas, werkt met een team van enthousiaste en ervaren specialisten die niet alleen het creëren, maar ook het regisseren en uitvoeren voor hun rekening nemen. Dat zie je terug.

aller

bedroom