Interesse om een project met ons te starten?

Terug

TRANSFORMATION

 

M5

Wens opdrachtgever
Een typische jaren ’60 woning een totaal nieuw karakter geven, zowel van buiten als van binnen. Een ruime leefkeuken met veel licht en een grote open haard. De stijl? Robuuste luxe!

Realisatie door Kabaz
Door naar achteren en de zijkant uit te bouwen, ontstond een royale plek die inmiddels het hart van het huis vormt.

Buiten werden de gevels gestuukt en voorzien van een grijze zandkleur met een plint van gekapt natuursteen met een verbronsd koperen lijst. Dezelfde lijst die ook het nieuwe, royale ‘aquarium-ruit’ omkadert aan de voorzijde. Het gekapte natuursteen van de plint komt terug in de hoge buitenmuur die maakt dat het lijkt alsof de uitbouw aan de zijkant als een modern element uit het huis is geschoven en elk moment weer zou kunnen inschuiven.

Binnen heeft elke ruimte zijn eigen karakter gekregen, zonder dat de connectie met de buitenkant van het huis verloren gaat. 

Details

  • Stalen schuifdeuren.

  • Veel gebruik gemaakt van leer o.a. in de keuken en keukenkasten die aan de binnenkant zijn uitgevoerd in Hermes oranje.

  • De apparatenwand in de keuken is rondom afgewerkt met een grove lattenstructuur die daarnaast de deur naar de bijkeuken verbergt en visueel doorloopt naar buiten.

  • Uitsluitend meubelmaatwerk.

  • De living is een echte avondkamer geworden met de sfeer van een bibliotheek en de techniek van een bioscoop.

  • De masterbedroom ademt de sfeer van een luxe hotelkamer. Een natuurstenen wastafel in een nis voorzien van een grijze spiegel is direct een stylingelement dat de slaapkamer en badkamer met elkaar verbindt. De royale douche met geïntegreerde stoomdouche biedt toegang tot de sauna die met een glasplaat is gescheiden van de slaapkamer en daardoor ook licht en uitzicht op de tuin geeft vanuit sauna en douche. De achterwand van het bed is als nis bekleed. Daarin geïntegreerd zijn schakelaars die via de domotica de gordijnen en het licht bedienen.

  • Meubelen uit de Bertram Beerbaum Collectie van Grey7 (De rug van de bank kan worden uitgenomen en doet dan dienst als poef waardoor de zitting twee keer zo diep kan worden over de gehele breedte van de bank).