Interesse om een project met ons te starten?

Terug

Fallingwater

 

K1

Wens opdrachtgever
Een moderne woning georiënteerd over de plassen, een boothuis, een dubbele garage en guesthouse. De opdrachtgevers zijn gecharmeerd van de architectuur van Jim Olson en Frank Lloyd Wright.

Realisatie Kabaz
De sterke horizontale en verticale lijnen zijn kenmerkend voor de op Fallingwater geïnspireerde architectuur. Gestucte plateaus en overstekken met kozijnen en wisselende gevelelementen. Het uitgangspunt is een open structuur waarbij de ruimtes in elkaar overlopen en waardoor er fraaie zichtlijnen ontstaan. In de woonkeuken is op verzoek van de opdrachtgever het plafond verhoogd naar bijna vier meter. De entree heeft een hoogte van acht meter en heeft een vrijstaande stalen wenteltrap en een verbindingsbrug naar de slaapkamer, de hal wordt verlicht door een compositie van pendellampen. De vloer van de begane grond is overal uitgevoerd in natuursteen, buiten is een gelijkende keramische tegel toegepast. De stalen trap naar de verdieping is uitgevoerd in eiken wat generaal is doorgevoerd op de gehele verdieping. Binnen in de entreehal en rond de haard in de woonkamer is de gevelsteen toegepast wat een verbinding geeft tussen binnen en buiten.

Bijzonderheden

  • De ruimtes kunnen worden afgesloten door ingepaste schuifelementen.
  • Er is gekozen voor houten plafonds van Western Red Cedar in wisselende breedtes die bijdragen aan een goede akoestiek.
  • Voor het meubelmaatwerk is gekozen voor de houtsoorten eiken donker gekleurd sucupira en noten gecombineerd met staal, tuigleer, solid surface en mat HPL.