Interesse om een project met ons te starten?

Terug

Carriage house

 

O4

Wens opdrachtgever
Een voormalig koetshuis behorend  tot een landgoed, dat ooit door Zocher is ontworpen. Hij ontwierp naast het Vondelpark ook het voormalige beursgebouw in Amsterdam. De wens van de opdrachtgever was een koetshuis omtoveren tot een familiehuis waarin huisdieren een belangrijke rol spelen.

Realisatie Kabaz
Totaalconcept, ontwerp gehele woning inclusief verlichtingsplan en meubelmaatwerk. Bouwbegeleiding en levering los meubilair inclusief styling.

Aan de voor- en achterzijde zijn de serres terug gebracht naar de oorspronkelijke stijl van het ontwerp van de eerste architect die o.a. het badhotel in Domburg ontworpen heeft. Achter de deuren van de garage, zijn grote glaspuien gemaakt voor daglicht. Waar vroeger de koetsen naar binnen reden is nu de woon- en eetkamer gerealiseerd, waarbij een roomdivider van natuursteen is geplaatst. De haard is aan beide zijden zichtbaar en de televisie is verscholen. In de keuken is een bij  de stijl passende kasteelhaard en fornuis toegepast terwijl in de bijkeuken de voederbak voor paarden volledig intact gebleven. De vide, waar oorspronkelijk het hooi bewaard werd,  is vergroot en in het dak is een mooie lichtstraat toegepast.  

Bijzonderheden
- Rijksmonument grotendeels door een brand beschadigd en verwoest.
- Getransformeerd tot woonhuis, waarbij nog duidelijk te zien is dat het een koetshuis is.
- De zadeltaspennen zijn iets hoger op de wanden geplaatst, zodat het wel een verwijzing is naar het origineel, maar beter passend bij de huidige woonvisie.