Interesse om een project met ons te starten?

Terug

Lakeside villa

 

B1

Lakeside villa B1

De zichtlijnen zijn de rode draad in het gehele ontwerp. Alle vertrekken hebben, waar mogelijk, uitzicht over het kabbelende water. Een statig hekwerk dat ontworpen is in de stijl van de woning, bevat fijne doorkijkjes en het repeterende verticale lijnenspel is ook terug te zien in de architectuur.  Het schermt, de villa met Petersen steen en exclusief metselwerk, af van de scenic lakeside route naar het huis. Wanneer de in het metselwerk verborgen garagedeuren open gaan wordt de klassieke auto collectie zichtbaar. In de entree zijn er verschillende doorkijkjes, waardoor je een glimp van de car specials te zien krijgt.  

Vanuit de entree zie je direct de open living met vide en kamerhoge raampartijen. Door het samenspel van bewegende elementen lijkt het hier alsof je je in een levend schilderij bevindt;
Het verre zicht, de weerspiegeling van de wolken in het water én de natuur in haar verschillende jaargetijden. De armaturen die de ruimte vullen, creëren een schaduwspel over de muren die als een blanco canvas fungeren. Én de imposante zeven meter hoge maatwerk haard die is uitgevoerd in licht natuursteen, schuin naar binnen valt en met staal is afgewerkt. Het contrast tussen de strakke, luxueuze Minotti sofa en de grote organische salontafel maken deze ruimte compleet. 

In de elegante keuken wordt gebruik gemaakt van Tabu, natuursteen en is verfijnd met bronze detaillering. Ook hier zijn organische vormen toegepast en wordt er gebruik gemaakt van Giorgetti design eetkamerstoelen. Vanuit de eetkamer is er zowel zicht op het water als op de diverse vertrekken.

Door de maatwerk deuren met verticale houten latten kijk je naar de wellness. Naast het zwembad en de lounge, bevindt zich hier ook een hamam en een op maat gemaakte sauna. Vanuit de mist en regen douche kijk je uit over de gym, die bereikbaar is via een glazen corridor. 

De fijne materialen, verlichting en de luxe afwerking die je in een boutique hotel verwacht zijn toegepast in de en-suite slaapkamers. De main bedroom suite is gesitueerd in een aparte vleugel. De dressing heeft een exclusieve uitstraling door het donkere hout, gevlochten leer en stalen grepen.

De intieme cinema bevat overdadige gordijnen om de ruimte volledig af te sluiten en een fijne beleving te creëren. Aansluitend is een maatwerk pantry voor zowel de cinema als de werkkamer, waar wederom hoge raampartijen zijn, waardoor het uitzicht over de plas fenomenaal is.  

In contrast met de strakke lijnen van de architectuur is de tuin met organische vormen aangelegd. Het boothuis is afgewerkt met donkere houten latten en voor de gasten bevat de villa een privé aanlegsteiger.