Terug

Van Schaften

Office building

Wens opdrachtgever
Transformeer een industrieel bedrijfspand, gesitueerd in de Rotterdamse haven, naar een representatief kantoor en ontvangstruimte. De bedrijfsidentiteit moet terugkomen in de styling, maar hoeft niet nadrukkelijk aanwezig te zijn.

Een functioneel ontwerp, een comfortabele sfeer, maar bovenal een luxe uitstraling.

Realisatie door Kabaz
Het gewenste programma van eisen paste maar net in de beschikbare ruimte. Om een “hokjes sfeer” te voorkomen is er een lay-out gecreëerd met heldere zichtlijnen en afzonderlijke ruimtes die transparant met elkaar verbonden zijn. Om de hoeveelheid daglicht te vergroten zijn er grote raampartijen gerealiseerd.

Om de overgang van de industriële werkplaats naar het luxe kantoor te benadrukken, is de wand met het grove metselwerk intact gebleven. Doordat er gebruik is gemaakt van stoere en rijke materialen ontstaat er samenhang en vormt het één geheel.

Door de transparante raamdecoratie, gemaakt van smalle bamboestrookjes, wordt het licht en het zicht iets gefilterd. Hierdoor is het uitzicht op de Rotterdamse Haven op een subtiele wijze onderdeel geworden van het interieur.  

Bijzonderheden
- Bronzen puien met glas
- Groen marmer
- Een industrieel pand, dat comfort en luxe uitstraalt